Home Partners UiPath in de media

UiPath in de media

 

=========================================================================

1. Strategie: hyperautomation en RPA

================================================================================

RPA als hét concurrentievoordeel – Voor iedereen een robot!

Gerobotiseerde procesautomatisering is booming… De markt voor robotic process automation (RPA) zit midden in een enorme disruptie. Onderzoeks- en adviesorganisatie Gartner heeft onlangs gesteld dat RPA deel uitmaakt van een grotere trend in hyperautomation. Daarmee wordt bedoeld dat een groeiend aantal professionele organisaties zoveel mogelijk processen automatiseren en robotiseren. Er wordt dan met name gebruikgemaakt van technologieën als artificial intelligence (AI), machine learning en slimme algoritmes.

Lees verder

“Een proces inrichten betekent vooral een strategie bepalen”

“Als je nu nog over gerobotiseerde procesautomatisering na moet denken, loop je echt fors achter op je concurrentie en de ontwikkelingen in de wereld.” Dat stelt Maurits Houck, een man die een jarenlange internationale ervaring opgebouwd heeft in finance, accounting, customer care outsourcing en humanresourcesmanagement. Sinds begin 2018 is hij regional managing director bij UiPath, een ontwikkelaar van software voor robotic process automation (RPA). Het is dus logisch dat hij enthousiast is over RPA.

Lees verder

=========================================================================

2. Haal de robot uit de mens

=========================================================================

Waar je op moet letten wanneer je met softwarerobots begint

Vandaag wordt nog veel computerwerk manueel verricht dat perfect door een softwarerobot zou kunnen worden overgenomen. Robotic Process Automation (RPA) zit in de lift, maar veel bedrijven zijn er nog niet mee bekend of weten niet hoe er zelf aan te beginnen. Techzine ging ten rade bij Pieter Celis, CEO van het Belgische Robonext.

Lees verder

Robot wordt routine in het kantoor

Robots zijn al lang niet meer weg te denken uit de fabrieksomgeving. Maar nu is ook de kantooromgeving aan de beurt. Steeds meer bedrijven en overheden kijken naar rpa – robot process automation. Let wel, het gaat niet om hardware maar om een stuk software dat simpele, geestdodende en repeterende taken kan nabootsen en uitvoeren. Volgens leverancier UiPath is elke directie momenteel bezig met rpa.

Lees verder

“Medewerkers willen zelf robots voor routinetaken”

De invoering van robotica en AI in de bank- en verzekeringssector wint aan snelheid nu de weerstand van medewerkers wegsmelt.

Lees verder

Reportage Robotics in Finance: ‘Omarm RPA’

CFO’s kijken serieus naar RPA, en er zijn al een flink aantal succesvolle toepassingen. Dat bleek vorige week tijdens het evenement Robotics in Finance van FDMagazine in Gent. Het team van Rocking Robots was aanwezig, en sprak over het nut van softwarerobots in de financiële functie met Leen Anthuenis, Director van FDMagazine; Frederik Coussée, Financieel directeur van het Academisch Ziekenhuis Maria Middelares en Walter Vanherle, Partner bij BDO Digital, implementatiepartner voor UiPath.

Lees verder

=========================================================================

3. Robots in actie

=========================================================================

Best practices voor een IT-compliant RPA-implementatie

Robotic Process Automation (RPA) verwijst naar software die kan worden geprogrammeerd om eenvoudige taken van de mens over te nemen en zo processen te automatiseren. De software kan taken uitvoeren die uit meerdere stappen bestaan en verschillende applicaties omspannen.

Lees verder

VLAIO maakt gebruik van RPA om corona-hinderpremie in enkele weken online en uitbetaald te krijgen

Op vrijdag 13 maart kondigde de Vlaamse regering extra maatregelen aan voor Vlaamse bedrijven die in financiële moeilijkheden zijn gekomen door de coronacrisis. In een recordtijd van 10 werkdagen bouwde het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), samen met zijn IT-partner DXC Technology, een webapplicatie om de aanvragen te registreren. Tijdens de eerste zes dagen na de go-live op 27 maart dienden al 70.901 ondernemers hun aanvraag in.

Lees verder

De robot is een collega: We hebben minder laattijdige betalingen

Zorgbedrijf Antwerpen heeft op de financiële afdeling drie processen uitgerust met een administratieve robot en het overweegt om niet minder dan tachtig bijkomende projecten te starten. De positieve resultaten aan de start helpen om de weerstand en twijfel bij de medewerkers te overwinnen.

Lees verder

KLM investeert in RPA-vaardigheden van medewerkers

KLM is een van de voorlopers in het gebruik van Robotic Process Automation (RPA) in Nederland. Dat was al zo vóór de coronacrisis, en de uitbraak van COVID-19 heeft alleen maar het belang van een goede mix van échte en virtuele medewerkers benadrukt. Om die te bouwen zijn de juiste vaardigheden nodig. Daarvoor heeft KLM net een succesvol upskilling-programma afgerond.

Lees verder

Luchtvaart, de pandemie en RPA

Een van de zwaarst getroffen sectoren in de huidige coronacrisis is de luchtvaart. Ook KLM-dochter Transavia is getroffen door de gevolgen van de corona-uitbraak. Talloze vluchten zijn geannuleerd of gewijzigd, wat dreigde te leiden tot veel werkdruk en rompslomp op de administratie. Samen met Ciphix heeft Transavia dit kunnen ondervangen door snel een virtuele medewerker in te zetten.

Lees verder

Virtuele assistent Robohop maakt groei mogelijk

Robohop, heet de virtuele assistent van Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout. Deze robot helpt de medewerkers van de financiële administratie met het verwerken van de honderden facturen die iedere week binnenkomen. RPA speelt een strategische rol, omdat het groei mogelijk maakt zonder dat de administratieve kosten uit de hand lopen.

Lees verder

‘We kunnen het verschil maken dankzij RPA’

“Daar waar het kan automatiseren we, zodat we daar waar het nodig is het verschil kunnen maken” is de visie van de gemeente Alphen aan den Rijn op technologie. Bij het verwerken van de vele aanvragen in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) heeft Alphen daarom snel, en met succes,  in samenwerking met MvR & Partners de Robotic Process Automation (RPA) software van UiPath ingezet. Rocking Robots prak hierover met Ellen Pelzer en Redouan Barbari.

Lees verder

Halte Werk neemt virtuele assistent in dienst om Tozo-aanvragen af te handelen

Halte Werk is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers (Tozo). Een noodmaatregel van het Rijk ter ondersteuning van ondernemers die vanwege de Corona crisis in de problemen zijn gekomen. Met meer dan 8.000 aanvragen tot nu toe een hele opgave waarbij mede gelet op de 4 weken afhandeltermijn en andere werkzaamheden een traditionele afhandeling met inzet van mensen niet meer voor de hand licht.

Lees verder

De RPA-journey van TomTom

Tijdens de Developer Meetup van Tacstone en UiPath in Amsterdam, eerder dit jaar, werden diverse praktische toepassingen van RPA uitgebreid besproken. Een van de presentaties was de RPA-journey van TomTom, waarbij RPA & Business Process Manager Cathy Masterson vertelde hoe zij op verzoek van de CFO bij het afsluiten van de financiële administratie een robot inzetten.

Lees verder

Robot helpt gemeente Hilversum tijdens coronacrisis

Ondernemers die financieel getroffen worden door de maatregelen rond het coronavirus krijgen compensatie van het Kabinet. Een van de manieren waarop dat gebeurt is de Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo). Om te helpen bij de bijbehorende administratieve handelingen maakt de gemeente Hilversum gebruik van een virtuele assistent. Die verwerkt meer dan tien keer zoveel aanvragen per dag als een mens.

Lees verder

Video: ‘Meer kwaliteit dankzij RPA bij DJI’

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maakt gebruik van virtuele medewerkers om de ambtenaren van Justitie repeterende werkzaamheden te besparen en zo processen te optimaliseren. Met succes, want de mensen zijn er enthousiast over en de interne klanten worden beter bediend.

Lees verder

Reportage: ‘AI is de volgende stap in RPA’

De ontwikkelingen gaan snel op de markt voor RPA. Steeds meer bedrijven hebben belangstelling voor het automatiseren van repetitieve processen, en aanbieders voegen steeds meer nieuwe functionaliteiten toe om daarop in te spelen. Tijdens de Developer Meetup van Tacstone en UiPath, vorige week in Amsterdam, werden de praktische toepassingen van RPA uitgebreid besproken.

Lees verder

Gemeente Rotterdam zet virtuele assistenten in

Foto Iris van den Broek

Foto Iris van den Broek

“We hebben het niet over robots, maar virtuele assistenten”,  zegt Martijn Groenewegen van de Gemeente Rotterdam in deze reportage over de inzet van RPA in de Maasstad. Rotterdam is een van de voorlopers in het gebruik van RPA bij de overheid. De virtuele assistenten bij de afdeling Werk & Inkomen nemen medewerkers saaie, repeterende en foutgevoelige werkzaamheden uit handen, in een project met RPA van UiPath. Groenewegen is binnenkort een van de sprekers bij het congres Robotisering in de Overheid.

Lees verder

A.S. Watson Benelux zet softwarerobots in

A.S. Watson Benelux heeft zijn eerste digitale medewerker in gebruik genomen. Na een periode van uitgebreid testen is softwarerobot Robin aan de slag gegaan bij de finance-afdeling van het Shared Service Center in Renswoude.

Lees verder

=========================================================================

4. Automatisering maakt het verschil

=========================================================================

Matige dataverwerking leidt tot gebreken bij contactcenters

Bij talloze organisaties zijn de afgelopen jaren grote bedragen geïnvesteerd om een vlekkeloze klantbeleving mogelijk te maken. Toch laat de service richting de klanten nog vaak te wensen over. Een belangrijke reden daarvoor is dat, ondanks dat contactcenters met de modernste technologieën zijn uitgerust, de daadwerkelijke end-to-end integratie van de front office naar de back office ontbreekt. Daardoor wordt de beloofde klantervaring niet volledig ingevuld.

Lees verder

De toenemende belangstelling voor robotic process automation

Wereldwijd verandert automatisering bedrijven. Verbeterde productiviteit en efficiëntie beïnvloeden het uiteindelijke bedrijfsresultaat. De gevolgen van automatisering op de werkplek worden nog maar slecht begrepen, maar mogen niet worden ontkend: automatisering levert zorgen op over banen, vaardigheden, lonen en de aard van het werk zelf. Dat is niet vreemd als je ook in ogenschouw neemt dat in 66 procent van de ondernemingen wereldwijd dit jaar de uitgaven aan gerobotiseerde procesautomatisering worden verhoogd.

Lees verder

Ontdek hoe het werk in je bedrijf écht gebeurt met process mining

Hoelang duurt het om een factuur goed te keuren? Waarom moeten klanten soms lang wachten op reactie? Waar zit de flessenhals in je logistiek proces? En is alles wel compliant? Techzine praat met verschillende experts over process mining, hoe die technologie de werking van je bedrijf in kaart brengt, en welke vragen je er zoal mee kan oplossen.

Lees verder

7 op 10 RPA-projecten falen door te weinig inzicht in processen

Zowat twee op drie bedrijven in de ons omringende landen doen reeds aan process mining en robotic process automation, zo blijkt uit onderzoek van ABBYY. Bij de automatiseringsstap loopt het evenwel nog regelmatig fout.

Lees verder