Home Partners UiPath in praktijk

UiPath in praktijk

Video: The Art of the Possible in Automation

Hoe ziet de werkplek van de toekomst eruit? Welke rol speelt AI? Welke rol spelen robots? Deze vragen worden beantwoord in het Immersion Lab van UiPath. Het lab bestaat in fysieke vorm, maar vanwege de huidige coronabeperkingen is de ervaring van hyperautomation ook volledig virtueel te ondergaan. Bezoekers kunnen zelf ervaren, bijvoorbeeld aan de hand van een concrete business case, welke voordelen werken met een robot kan hebben. Het team van Rocking Robots sprak hierover met Chief Robotics Officer Boris Krumrey.

Lees verder

De opmars van RPA bij de overheid

De overheid maakt steeds vaker gebruik van softwarerobots om tijdrovende handmatige taken te automatiseren. Met name gemeenten zien steeds vaker de voordelen van RPA. Jos Lindhout heeft bij de gemeente Woerden een succesvol RPA-traject opgezet, en momenteel is hij bij de gemeente Schiedam bezig om de processen efficiënter te laten lopen met automatisering. Rocking Robots sprak met hem over zijn visie op het nut van RPA bij de decentrale overheid.

Lees verder

Specialisterren breidt activiteiten uit met RPA

Specialisterren is een bijzonder bedrijf. Het biedt mensen met autisme een volwaardige baan in de IT, waar ze voorheen vaak afhankelijk waren van een uitkering. De afgelopen jaren heeft Specialisterren zijn sporen verdiend in het testen van software, onder meer voor de financiële sector. Sinds kort werkt het bedrijf ook samen met UiPath om klanten te helpen met Robotic Process Automation (RPA).

Lees verder

KLM investeert in RPA-vaardigheden van medewerkers

KLM is een van de voorlopers in het gebruik van Robotic Process Automation (RPA) in Nederland. Dat was al zo vóór de coronacrisis, en de uitbraak van COVID-19 heeft alleen maar het belang van een goede mix van échte en virtuele medewerkers benadrukt. Om die te bouwen zijn de juiste vaardigheden nodig. Daarvoor heeft KLM net een succesvol upskilling-programma afgerond.

Lees verder

Luchtvaart, de pandemie en RPA

Een van de zwaarst getroffen sectoren in de huidige coronacrisis is de luchtvaart. Ook KLM-dochter Transavia is getroffen door de gevolgen van de corona-uitbraak. Talloze vluchten zijn geannuleerd of gewijzigd, wat dreigde te leiden tot veel werkdruk en rompslomp op de administratie. Samen met Ciphix heeft Transavia dit kunnen ondervangen door snel een virtuele medewerker in te zetten.

Lees verder

Virtuele assistent Robohop maakt groei mogelijk

Robohop, heet de virtuele assistent van Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout. Deze robot helpt de medewerkers van de financiële administratie met het verwerken van de honderden facturen die iedere week binnenkomen. RPA speelt een strategische rol, omdat het groei mogelijk maakt zonder dat de administratieve kosten uit de hand lopen.

Lees verder

‘We kunnen het verschil maken dankzij RPA’

“Daar waar het kan automatiseren we, zodat we daar waar het nodig is het verschil kunnen maken” is de visie van de gemeente Alphen aan den Rijn op technologie. Bij het verwerken van de vele aanvragen in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (TOZO) heeft Alphen daarom snel, en met succes,  in samenwerking met MvR & Partners de Robotic Process Automation (RPA) software van UiPath ingezet. Rocking Robots prak hierover met Ellen Pelzer en Redouan Barbari.

Lees verder

Halte Werk neemt virtuele assistent in dienst om Tozo-aanvragen af te handelen

Halte Werk is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers (Tozo). Een noodmaatregel van het Rijk ter ondersteuning van ondernemers die vanwege de Corona crisis in de problemen zijn gekomen. Met meer dan 8.000 aanvragen tot nu toe een hele opgave waarbij mede gelet op de 4 weken afhandeltermijn en andere werkzaamheden een traditionele afhandeling met inzet van mensen niet meer voor de hand licht.

Lees verder

De RPA-journey van TomTom

Tijdens de Developer Meetup van Tacstone en UiPath in Amsterdam, eerder dit jaar, werden diverse praktische toepassingen van RPA uitgebreid besproken. Een van de presentaties was de RPA-journey van TomTom, waarbij RPA & Business Process Manager Cathy Masterson vertelde hoe zij op verzoek van de CFO bij het afsluiten van de financiële administratie een robot inzetten.

Lees verder

Robot helpt gemeente Hilversum tijdens coronacrisis

Ondernemers die financieel getroffen worden door de maatregelen rond het coronavirus krijgen compensatie van het Kabinet. Een van de manieren waarop dat gebeurt is de Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo). Om te helpen bij de bijbehorende administratieve handelingen maakt de gemeente Hilversum gebruik van een virtuele assistent. Die verwerkt meer dan tien keer zoveel aanvragen per dag als een mens.

Lees verder

Video: ‘Meer kwaliteit dankzij RPA bij DJI’

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maakt gebruik van virtuele medewerkers om de ambtenaren van Justitie repeterende werkzaamheden te besparen en zo processen te optimaliseren. Met succes, want de mensen zijn er enthousiast over en de interne klanten worden beter bediend.

Lees verder

Reportage: ‘AI is de volgende stap in RPA’

De ontwikkelingen gaan snel op de markt voor RPA. Steeds meer bedrijven hebben belangstelling voor het automatiseren van repetitieve processen, en aanbieders voegen steeds meer nieuwe functionaliteiten toe om daarop in te spelen. Tijdens de Developer Meetup van Tacstone en UiPath, vorige week in Amsterdam, werden de praktische toepassingen van RPA uitgebreid besproken.

Lees verder

Gemeente Rotterdam zet virtuele assistenten in

Foto Iris van den Broek

Foto Iris van den Broek

“We hebben het niet over robots, maar virtuele assistenten”,  zegt Martijn Groenewegen van de Gemeente Rotterdam in deze reportage over de inzet van RPA in de Maasstad. Rotterdam is een van de voorlopers in het gebruik van RPA bij de overheid. De virtuele assistenten bij de afdeling Werk & Inkomen nemen medewerkers saaie, repeterende en foutgevoelige werkzaamheden uit handen, in een project met RPA van UiPath. Groenewegen is binnenkort een van de sprekers bij het congres Robotisering in de Overheid.

Lees verder

A.S. Watson Benelux zet softwarerobots in

A.S. Watson Benelux heeft zijn eerste digitale medewerker in gebruik genomen. Na een periode van uitgebreid testen is softwarerobot Robin aan de slag gegaan bij de finance-afdeling van het Shared Service Center in Renswoude.

Lees verder

Reportage Robotics in Finance: ‘Omarm RPA’

CFO’s kijken serieus naar RPA, en er zijn al een flink aantal succesvolle toepassingen. Dat bleek vorige week tijdens het evenement Robotics in Finance van FDMagazine in Gent. Het team van Rocking Robots was aanwezig, en sprak over het nut van softwarerobots in de financiële functie met Leen Anthuenis, Director van FDMagazine; Frederik Coussée, Financieel directeur van het Academisch Ziekenhuis Maria Middelares en Walter Vanherle, Partner bij BDO Digital, implementatiepartner voor UiPath.

Lees verder

Video: Vliegen met de virtuele medewerkers van KLM

Tijdens het RPA Event van RPA Experts, eerder dit jaar in Zeist, was Asher Lake van KLM een van de sprekers. Hij vertelde over de manier waarop KLM virtuele medewerkers, eigenlijk RPA van UiPath, inzet om de operaties te efficiënter te maken. Voor de reportage spraken wij met hem, en gebruikten een deel van het interview. Bovenstaande video is het volledige gesprek dat we met hem hadden tijdens het RPA Event.

Lees verder